fbpx

Ετήσιος Απολογισμός 2012

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Αγαπητοί φίλοι,
Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και  η μετάδοση  της γνώσης για τη ΔΕΠΥ σε γονείς, παιδιά και  εκπαιδευτικούς συνεχίστηκε από το Σωματείο και για το 2012,  με την αμέριστη συμπαράσταση της Επιστημονικής Επιτροπής,   με τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, και παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα που μας επηρεάζει σε εθνικό και προσωπικό επίπεδο.  
                                                                                          
Μέσα στη δίνη της κρίσης,  οι αντιξοότητες της καθημερινότητας στα σπίτια που έχουν ένα ή και περισσότερα παιδιά με ΔΕΠΥ φαντάζουν πιο έντονες, γιατί η  ένταση από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα κάμπτει τις αντοχές και μεγεθύνει τα προβλήματα κάνοντας πιο δύσκολη και βασανιστική την καθημερινότητα τους. Για το λόγο αυτό η ενημερωτική δράση του Σωματείου το 2012 είχε  περισσότερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα και αφορούσε στην αναγνώριση, αλλά και στη διαχείριση της διαταραχής στο σπίτι και στο σχολείο.  
                    
Η έγκαιρη διάγνωση της  ΔΕΠΥ στην προσχολική ή πρώτη σχολική ηλικία ενός παιδιού και η  πολυεπίπεδη αντιμετώπισή της   από διεπιστημονική ομάδα  διευκολύνει το ίδιο το παιδί, την οικογένειά του και βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους. Επί πλέον,  παρεμποδίζει τη δυσμενή εξέλιξη της μη αναγνωρισμένης διαταραχής και τις πολλαπλές επιπτώσεις της σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του παιδιού, του εφήβου, αλλά και του ενήλικα. Γι αυτό, άλλωστε, και η γνώση σώζει.   
                                                                                                                          
Η πρώιμη αναγνώριση των   συμπτωμάτων της ΔΕΠΥ από   ενημερωμένους γονείς και εκπαιδευτικούς οδηγεί στην έγκαιρη παρέμβαση, που είναι καθοριστικής σημασίας στη ζωή του ατόμου, αλλά και δημιουργεί αυξημένες ανάγκες σε διαγνωστικά κέντρα, σε ειδικούς και στην εφαρμογή ειδικών στρατηγικών για τη σωστότερη διαχείριση της διαταραχής.
 
Τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας νομοθετούν πλέον και οι ειδικοί  παιδαγωγοί παίρνουν  θέσεις  μέσα στην παράλληλη εκπαίδευση και στις τάξεις ένταξης.
 
Το επίδομα των 300 Ευρώ, ασφαλώς δεν καλύπτει το αυξημένο κόστος αντιμετώπισης της διαταραχής, ωστόσο, μερικώς ανακουφίζει.  Τίποτε δεν φτιάχνεται μέσα σε μια νύχτα! Σημασία έχει ότι το νήμα της Αριάδνης άρχισε να ξετυλίγεται, οι αδυναμίες του  συστήματος θα φανούν σιγά - σιγά κι ας ελπίσουμε πως θα βελτιώνονται με το χρόνο, προς όφελος των παιδιών, των οικογενειών τους και της ευρύτερης κοινωνίας.
 
Σ. Αρώνη-Βουρνά
Υφηγήτρια Παιδιατρικής
Πρόεδρος ADHD HELLAS       
                                 
 Χριστίνα Γεωργιάδου
Γραμματέας ADHD Hellas

Ετήσιος Απολογισμός 2011

Αγαπητοί φίλοι,   Σε καιρούς χαλεπούς με τη Δαμόκλειο σπάθη των χαρατσιών και της εθνικής χρεοκοπίας, με το θυμικό του Έλληνα,  που βλέπει να διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών του, στο ναδίρ,  μια φούχτα άνθρωποι του Δ.Σ. του Σωματείου ADHDHellas σήκωσαν τη σημαία ψηλά, δεν πτοήθηκαν, και εν ονόματι του «Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού» ξεχύθηκαν σε Δήμους και σχολειά για να κάνουν ενημέρωση...

Περισσότερα...

Εγγραφείτε χωρίς καμιά οικονομική υποχρέωση. Τα στοιχεία σας θεωρούνται απόρρητα και θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια