fbpx

Καλωσορίσατε

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(103 ψήφοι)

Το να είναι κανείς γονιός ή δάσκαλος παιδιού με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) ή ενήλικας με ΔΕΠΥ σίγουρα δεν είναι εύκολο. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι δυσκολίες μοιάζουν ανυπέρβλητες. Όμως, όπως συμβαίνει με όλα τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, η ενημέρωση είναι δύναμη. Ελπίζουμε ότι κοντά μας θα βρείτε τα εφόδια που χρειάζεστε.

Η ενασχόληση με τη ΔΕΠΥ θα είναι μάλλον, για τους περισσότερους από σας, ένα ταξίδι ζωής. Θα χρειαστείτε λοιπόν συνεχή ροή πληροφόρησης και πρακτικούς χειρισμούς, που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε και να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας. Αυτός είναι ένας από τους στόχους μας. Να σας τροφοδοτούμε με ό,τι χρειάζεστε δημιουργώντας ένα κέντρο πληροφόρησης, υποστήριξης και εκπαίδευσης. 


Ο άλλος βασικός στόχος μας είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με ΔΕΠΥ. Γιατί χρειάζεται αυτό;

  1. Επειδή, έξω από τον περιορισμένο κύκλο των γιατρών που ασχολούνται με τη ΔΕΠΥ, η διαταραχή συνήθως δεν αναγνωρίζεται.
  2. Επειδή το σύστημα παιδείας και υγείας δε συμβαδίζει με την εξέλιξη της επιστήμης.
  3. Επειδή υπάρχουν στερεότυπα και προκαταλήψεις.
  4. Επειδή μπορεί συχνά το παιδί να φτάσει να τελειώσει το σχολείο μέχρι να γίνει η διάγνωση.
  5. Επειδή δεν παρέχεται συνδυασμένη θεραπευτική υποστήριξη.
  6. Επειδή πρέπει να υπάρχει μια δυνατή ενιαία φωνή για να τα ζητήσει.
 
Γι αυτό και σας χρειαζόμαστε κοντά μας. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε για τα παιδιά μας ένα περιβάλλον που δεν θα τα απορρίπτει και δεν θα τα πληγώνει καθημερινά, που θα τους δίνει τη δυνατότητα να μαθαίνουν να διαχειρίζονται τη διαφορετικότητά τους και να μετατρέπουν πολλά από τα χαρακτηριστικά, που σήμερα θεωρούνται αρνητικά, σε θετικές ιδιότητες.

Στην ιστορία της διαταραχής, υπάρχει μια μεγάλη λίστα ανθρώπων με ΔΕΠΥ που διέπρεψαν στην ενήλικη ζωή τους, παρά τις εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις που είχαν σημειώσει ως παιδιά ή έφηβοι στο σχολείο. Υπάρχει όμως μια πολύ μεγαλύτερη λίστα ανθρώπων, το πνεύμα των οποίων καταρρακώθηκε στην παιδική-εφηβική τους ηλικία και οι οποίοι ουδέποτε είχαν την ευκαιρία ν’ αξιοποιήσουν τις πραγματικές τους ικανότητες. Μια έγκαιρη διάγνωση και μια πολυεπίπεδη παρέμβαση καθώς και η σωστή στήριξη από το στενό περιβάλλον είναι αρκετές για να μικρύνουμε αυτή τη λίστα..

Όπως θα διαπιστώσετε, κατά την περιήγησή σας, η ιστοσελίδα μας ανανεώνεται γι αυτό και είναι ακόμη ημιτελής. Θα ενημερώνεται όμως συνεχώς και με τη συμβολή των ειδικών που στηρίζουν το Σωματείο προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ώστε να είστε ενήμεροι για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με τη ΔΕΠΥ. 

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικά. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε καλύτερα.
Κυρίως όμως ενεργοποιηθείτε μαζί μας.

Σας ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε και συνεχίστε να μας επισκέπτεσθε για να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητές μας και τις εκδηλώσεις που οργανώνουμε.

Εγγραφείτε χωρίς καμιά οικονομική υποχρέωση. Τα στοιχεία σας θεωρούνται απόρρητα και θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια