fbpx
Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα

Webinar Βασικές αρχές διαχείρισης παιδιών με ΔΕΠ-Υ στα πλαίσια της οικογένειας | Κ. Μανιαδάκη |

 

Σάββατο 23 Μαίου 2020, 17:30 - 19:30

 Κατηγορία Εκδήλωσης :ADHD Hellas Κατεβάστε το σαν αρχείο iCal
 

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ ADHD Hellas συνεχίζει τις διαδικτυακές συναντήσεις με κορυφαίους επιστήμονες στο χώρο της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής /Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) όπου θα μπορούν γονείς και φροντιστές παιδιών με ΔΕΠΥ, ενήλικες με ΔΕΠΥ και επαγγελματίες που δουλεύουν με τη διαταραχή να μάθουν για αυτήν και τους τρόπους αντιμετώπισης της

Μανιαδακη


Το Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 17.30 - 19.30 θα φιλοξενήσουμε την δεύτερη καλεσμένη μας, ψυχολόγο και καθηγήτρια αναπτυξιακής ψυχοπαθολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Κατερίνα Μανιαδάκη, PhD, με θέμα: Βασικές αρχές διαχείρισης των παιδιών με ΔΕΠ-Υ στα πλαίσια της οικογένειας.

Σε αυτή τη διαδικτυακή συνάντηση θα γίνει μία σύντομη ανασκόπηση των βασικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών με ΔΕΠ-Υ στην καθημερινότητά τους και στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση των βασικών αρχών που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά των γονέων προκειμένου να βοηθήσουν το παιδί τους με ΔΕΠ-Υ και να διαχειριστούν τις δυσκολίες που προαναφέρθηκαν. Η συνάντηση θα έχει διάρκεια δύο ώρες. Κατά την πρώτη ώρα, θα γίνει μία παρουσίαση από την κυρία Μανιαδάκη σε σχέση με τα παραπάνω ζητήματα και, κατά τη δεύτερη ώρα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις για σχετικά ζητήματα που τους απασχολούν.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων του ADHD Hellas.

Ευχαριστούμε θερμά τη κ. Μανιαδάκη για την αφιλοκερδή συμμετοχή της.

Η σειρά webinars Ρωτήστε την Ειδικό του ADHD Hellas γίνονται online μέσω του εργαλείου Ζοοm (μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή δωρεάν στο τηλέφωνό σας ή να συνδεθείτε μέσω του υπολογιστή). Κάντε εγγραφή ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μήνυμα στο adultgroup.adhdhellas@gmail.com ή καλέστε στο 6980644912.

Ομιλήτρια: H Κατερίνα Μανιαδάκη είναι ψυχολόγος,Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με γνωστικό αντικείμενο «Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία με έμφαση στη ΔΕΠ-Υ» και Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου του Τμήματος. Η διατριβή της έχει ως αντικείμενο τις διαφυλικές διαφορές στη ΔΕΠ-Υ.

Είναι Διευθύντρια του Κέντρου ΑΡΣΗ, όπου παρέχονται υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής. Συνεργάζεται με την ΑΡΣΗ από το 1997 όπου ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά με νευροαναπτυξιακές και άλλες διαταραχές, κυρίως με ΔΕΠ-Υ.

Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο σχετικά με τη ΔΕΠ-Υ με διεθνή αναγνώριση. Είναι συγγραφέας έξι επιστημονικών βιβλίων σε θέματα αναπτυξιακής ψυχοπαθολογίας και έχει την επιμέλεια ενός ακόμη βιβλίου, τα οποία αποτελούν συγγράμματα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το τελευταίο της βιβλίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο 2018 από τον εκδοτικό οίκο Routledge-Taylor and Francis με τίτλο The Complete Guide to ADHD: Nature, Diagnosis and Treatment και έχει επιλεγεί για ακαδημαϊκό σύγγραμμα σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.

Έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό εισηγήσεων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια καθώς και σε επιστημονικά σεμινάρια και ημερίδες και είναι επιστημονική υπεύθυνη σειράς επιμορφωτικών προγραμμάτων για τη ΔΕΠ-Υ.

Έχει βραβευτεί με το βραβείο Universum Donna 2016, από τον διεθνή πολιτιστικό οργανισμό Universum Academy Switzerland για την προσφορά της στην επιστημονική έρευνα, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο.


Η δράση τελείται με τη στήριξη του Ιδρύματος Vodafone, πρόγραμμα World of Difference.

Εγγραφή 10€
 
 
 
 
 , , ,
 
 
 
    
Επικοινωνία adultgroup.adhdhellas@gmail.com
Εγγραφή 10€
 
 

Πίσω

Εγγραφείτε χωρίς καμιά οικονομική υποχρέωση. Τα στοιχεία σας θεωρούνται απόρρητα και θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια